BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, October 17, 2011

Heavy Machine - Gelombang Cinta.mp3 - 4shared.com - perkongsian dan storan fail dalam talian - muat turun - Heavy Machine - Gelombang Cinta.mp3

<--- Sila klik utk m`dengar lagu di 4shared

Lirik Lagu Gelombang Cinta – Heavy Machine

( 1 )
Setahun telah berlalu
Sewaktu kau meninggalkanku
Hatiku pedih tersusuk sembilu

( 2 )
Pemergianmu tanpa relaku
Setiap saat ku mengenangkanmu
Dimanakah janji-janjimu dulu

( 3 )
Apakan daya sudah suratan
Nasibku ini menghadapi
Gelombang cinta yang hampakan
Tiada lagi cahaya yang menyinari hidupku
Mungkinkah aku yang bersalah
Ataupun kau yang berpura

( korus )
Cinta apakah ertinya cinta
Jika hanya kau berdusta
Tipu dayamu yang mengoda
Cinta apakah ertinya cinta
Hidup merana hati terluka derita




Heavy Machine - Gelombang Cinta.mp3 - 4shared.com - perkongsian dan storan fail dalam talian - muat turun - <a href="http://www.4shared.com/audio/bbvyejlm/Heavy_Machine_-_Gelombang_Cint.html" target="_blank">Heavy Machine - Gelombang Cinta.mp3</a>

Monday, August 22, 2011

Bagai Pungguk Rindukan Bulan Purnama


Pungguk menatap bulan
hatinya girang
biar bulan jauh di awan
biar tak dapat dipegang..

Pungguk menatap bulan
merisik khabar dalam diam
bulan menghilang dan menghilang
terbenam dalam awan
pungguk pun kerinduan

Alam memerhati mohon pengertian
malam keanehan membuah pertanyaan
pungguk, ada apa pada bulan?
bulan itu penuh lubang-lubang
bulan itu cahayanya pinjaman
bulan itu hanya khayalan
bulan itu....

dan..

Lama pungguk kebisuan..
sambil menatap bulan
pungguk tersenyum rawan
bicara pungguk tanpa keluhan
pungguk tak minta dikasihan
pungguk tak minta balasan
cinta pungguk tak perlu alasan
rindu pungguk bukan penantian
sayang pungguk penuh keikhlasan
pungguk dan bulan
masing-masing makhluk Tuhan

Alam keharuan..
kisah pungguk menitiskan hujan
cinta pungguk dijadikan teladan

Malam bertegas dengan bantahan
bulan dikejauhan perlu dilupakan
bukankah Tuhan ciptakan semuanya berpasangan
bangkit pungguk, jangan terus berkhayalan
jangan terus bertepuk sebelah tangan

Pungguk disentap dilema kerasukan
dilema pungguk membuah sebuah pertanyaan
perlukah bulan dilupakan?


Wahai bulan
tolong berikanku jawapan...

Saturday, January 15, 2011

Keinsafan - K`rabat

Sayup terdengar hujan mencurah ke bumi
Kini terasa memecah kesunyian malam
Dan aku di sini sendiri dibaluti resah
Dibayangi sesal yang tak sudah

Renung langit sepi tiada purnama
Di dalam kelam ku lihat bayangku sendiri
Terpaku membisu tanpa suara dan segala
Apa petanda, apa rahsia

Oh Tuhanku Yang Maha Esa
Maha Penyayang Maha Pemurah
Andainya malam yang begini
Memberi pengertian untukku
Mencari hidayahmu...

Maka kutadahkan setulus
Pengampunan dan pengharapan
Untuk aku menebus dosa-dosa semalam

Cukup setakat ini... aku merasa
Terasing terhukuman dalam sengsara
Balasan dari kehancuran
Yang aku ciptakan

Dan kini ku mengerti
Antara dosa pahala
Yang mana lebih utama
Dalam meniti hidupan dan hari kematian


Andai malam ini satu peringatan
Bersyukurku pada Illahi
Andai malam ini satu kesudahan
Ku pintakan... satu pengaduan
Untukku menyudahkan kalimah terakhir...


video

Monday, November 22, 2010

Azam sebelum 2011 & Awal Muharam...yewww...!!

Agak lama tak update blog bi rasanya..sejak dh keje ni..masa t`batas..maklumla bz dgn keje2 office & kadang2 wat keje luar..xpe selama ini aku t`ingin sgt nk tau pasal HR..skrg aku sndri m`nimba pengalaman dlm bidang yg seblom ni aku tak tau dan langsung xde kene mngena dgn ape yg aku pelajari waktu kt kolej dulu..hurm..dr dulu pon sejak abes Diploma Sains Komputer UPM mmg aku b`kerja lari dr bidang yg seangkatan dgnnya..lain yg aku belajar lain yang aku buat..gitu la gamaknya..masa belajar dulu aku dah t`jebak keje F&B dan entertainment ..tp sikit pon aku tak kesal kerana byk pengalaman pahit manis dlm mngenal k`hidupan m`warnai segenap usia sepanjang aku dok KL dulu..lame jugak diam tak diam hampir 10 thn aku m`abdikan diri dlm "dunia mlm b`jaga..siang m`buta"..hurm..dan 10 thn jugalah aku m`nyusuri hidup di KL yg bg aku tak m`janjikan apa2 sekiranya niat dan hati tak cekal mana..

Kini aku dh menetap di kampung halaman tempat aku m`besar..Klang..tempat yg aku tinggalkan penuh dgn kenangan yg aku sendiri pada mulanya cube m`bawa diri bg m`lupakan seribu satu rahsia yg aku pendam yang tak semua t`ungkai...genap 2 thn aku b`pindah ke sini rupanya..rasa mcm baru jek..tp sepanjang 2 thn ini..masih byk yg aku keliru..keliru dgn hala tuju aku sendiri...seblom ini aku cuba m`bawa diri..cuba m`larikan diri.. bila di pk2 kan balik, sejauh mana pon aku pergi..kalau tiada ketetapan pd diri sendiri...rasa sama jek..aku akui aku lemah dlm hal ini...xpe..hidup perlu diteruskan walaupon nampak sukar..

Berbalik pada cerita azam baru..hurm..seblom ni aku b`azam pd setiap awal thn..ade yg t`makbul dgn usha..ade yg tak..k`banyakannya tak la..hehehe..tp kali aku cube untuk p`baiki diri ke arah yg lebih baik...seblom awal thn 2011 & Awal Muharam...aku dh plan dlm kepala otak ni..ape perancangan2 yg disusun agar k`hidupan yg nak diteruskan sesempurna boleh... Bismillah...

Selain dr aku keje office aku juga ada wat part time mngajar kat sebuah pusat tusyen kat Rantau Panjang..aku akui aku mula jatuh cinta dlm dunia p`didikan b`mula thn lpas sewaktu aku mjadi GSTT di SMKRP dan Guru Ganti di SKRP..semuanya b`titik tolak dr itu aku rasakan p`mulaan azam baru aku ni..Bermula pd thn ni aku telah mngajar subjek BM untuk form3 seblom m`jelang PMR thn ni...Alhamdulillah..untuk thn dpn aku m`dapat tawaran untuk mngajar subjek BM untuk student form1-3..Sejarah untk form3 dan Sejarah untuk form5..5 kelas semuanya..walaupon rasa mcm berat aku cuba untuk mnggalasnya..aku cuba lakukan atas sebab aku ingin mnyambung pengajian yg t`tunda mase di UTM KL dulu..lg 8 subjek t`masuk 1 projek final seblom aku dpt m`genggam segulung Ijazah Sains Komputer UTM..Insyallah semua t`maktub dlm perancangan2 yg aku cube aturkan..

Antara perancangan2 t`masuklah azam aku ialah :

1. nak wat simpanan kat PTPTN b`bekalkan gaji keje full time sbg HR Assistant + bayaran mngajar kt Pusat Tusyen Angkasa..sb lpas student habis PMR thn 2011 aku nk continue study aku kt UTM yg dh tak berapa byk lg nak abes...simpanan ni akn aku gunakan masa nk sambung belajar nnti sekitar thn dpn..

2. Lepas dpt continue study..pastu dh grad nnti aku cuba nk apply KPLI or DPLI seblom umur 35thn..sb bg aku lpas ade Ijazah nnti aku m`arapkan peluang untuk aku meneruskan minat dlm bidang p`didikan akn t`buka...

3. Kalau tak de rezeki nk jd cikgu aku arap dpt la mohon kje yg setaraf dgn kelayakan aku nnti..Insyallah...

Buat masa ni tu la perancangan aku..so lpas ni aku b`doa agar segala urusan aku dipermudahkan..aku cube b`usaha & tawakal agar aku dpt m`jalani hidup yg lebih m`jamin.. Amin...Tiada yg dpt merubah diri selain diri sendiri..itu yg aku percaya..

Saturday, October 23, 2010

RE : Comfirmation Of Appoinment



Huhuhu..meja aku time kemas..cantik & t`atur jek..


Haaa..!! tu dia kalau tgh bz..mmg b`sepah tak hengat..


Agak pelik title kali ni,tp sebenarnya nk cete pasal yg aku dah dpt confirmation letter dr company..thats mean aku dh 3 bln keje kt Autic Mekki Sdn Bhd ni..hurm..sepanjang keje kat cni rasenya aku dah boleh menyesuaikan diri dgn suasana keje lebih2 lagi dgn ape keje yg patut aku buat..

Hurm..sebenarnya aku ade gak rase..mcm tak best jek bile sebut pasal gaji..bkn ape, seblum ni aku biase keje entertainment gn F&B line gaji leh cecah 3K-4K kalau masuk tips gn yg sampingan2 leh la dpt 5K..tp bile pk2 balik xpe la..kirenya aku start from zero again..yang penting niat keje tu baik dan yg pastinya m`janjikan dr sumber yg halal..no coment about halal or haram, tp sepanjang pengalaman b`keje selama hidup ni mcm2 dh aku rase..pahit manis suka duka,jatuh bangun banyak mngajar aku mngenali dunia & m`nilai orang..Hidup tak semudah yg disangka..so..rajin2 la keje ek..!! huhuhu

Tak nak cete panjang2 coz juz nak attch pic2 mase kt ofc..huhu..actually tgh xde keje kt office ni,tgh tunggu kul5 nak balik..!! huhuhu

Cak..!! takde keje la tu..huhuhu

Tuesday, August 10, 2010

1 Julai 2010...start keje baru..!!

Dah lame tak update post kt blog ni..sb bz kje..yep..!! skg aku dh ade kje baru..haaa lain dr bidang kje aku sblom ni..satu pengalaman yg baru jugak..kje baise2 jek..HR Assistant kt sebuah kilang di Meru..Autic Mekki Sdn Bhd.

Ok my job actually m`uruskan hal2 b`kaitan pekerja kt ctu tp kje aku more to incharge all foreigner worker..yg local staf bos aku Mis Lim yg baik ati yg tgh sarat m`ngndung skg ni yg uruskan..mule2 masuk kje aku sgt2 mngelabah beb..maklumla tak penah wt HR..dr dlu aku mmg t`ingin sgt nk blaja selok belok pasal HR ni,nmpak nyek b`peluang jugak la..berkat doa mak yg m`iringi aku mase nk pi intvw dlu..dgn izin Allah dpt la rzki aku kje kat ctu..

Yg best nyek aku suke wt kje2 luar contohnyek, pi imigration kt Putrajaya renew permit,pi embassy renew passport, bwak staff wt check up FOMEMA dan byk lg la..segale2 hal b`kaitan pekerja t`masuk la pi hostel derang kalu2 ade masalah..hurm seronok mmg seronok..tp ble dh dekat2 nk kre OT kt punch card & time nak kre gaji..tu yg wt aku sakit jiwe..sakit otak..hahaha..

Hurm..aku penah bg surat nk resign..ntah la mase tu mmg aku mngalami sindrom down di tmpt kje..tp seminggu seblom last day aku..factory manager yg aku panggil bos cute telah b`bincang gn aku suh aku pk kan balik..dier kate syg klu aku b`henti..sb aku nk resign aku bg alasan medical problem..sb aku akn wt laporoskopy kt HTAR..tp sebenarnyek masalah aku yg aku ckp td la sindrom down di tmpt kje dan ditambah dgn medical problem aku tu...hahaha..okla krenyek bos pon puas ati gn kje aku selame nih..so aku punye surat resign di cancelkan..

Skang ni aku tgh b`cuti panjang..8 ari beb..!! sb aku baru lepas wt laporoskopy for treatment infertelity.. 16 hb Ogos masuk kje balik atau pon klu conndition aku masih belom ok...bos cute suh amik UL, hehehe best nyek idop..!! tp lpas cuti b`lambak la kje2 yg m`nanti TQ so much pd Zawin Admin Asst yg dok seblah aku..kje dgn dier best..sempoi ko dik..!!

Wat mase ni tak sempat lg attch pic kt office tu sb sblom b`cuti pon ade dua tiga kje yg aku tak siapkan..aduyaii..!!

Wednesday, July 14, 2010

Romantis - Spring

Bagaimana
Harus kita meneruskan
Percintaan yang terluka
Masa dulu

Andainya kau sendirian
Dan kau masih lagi mencariku
Di sini aku menanti mu

Kenangi saat indah kau dan aku
Waktu itu hidup kita romantisnya
Kita pun berlari-lari mengejar ombak
Di pantai kasih
Akhirnya aku kau tinggalkan


Sejarah cintaku yang lalu oh...
Hanyalah ujian bagimu
Seandainya kau perlukan aku
Ku masih ada di sini
Seandainya aku tiada lagi
Simpanlah cintaku
Di dadamu oh... sayang


Cuba kau ingat kembali
Masa lalu
Kasihku teguh buatmu
Walaupun terluka namun ku bersabar
Dan masih menyayangi

Andainya kau ada yang lain
Waktu ini
Apalah dayaku lagi
Terpaksalah aku membawa diriku
Dan hanya Tuhan saja yang mengerti

Kala ku mengelamun sendirian
Berderai airmata di pipiku
Kerana terlalu pilunya hatiku
Kau pergi dariku tanpa pesan
Di sudut hatiku yang terluka ini
Terpahat namamu Kaulah kekasih


* lagu ni m`igtkan pada sesorg..TQ so much..rase diri ini dihargai..p`pisahan itu amat pahit & m`nyeksakan..Setelah b`thn2 m`mendam rahsia,kini..hanya kau & aku yg mngerti..Maafkan diri ini andai k`putusan lalu m`buat kau merana tp itu lah jln yg t`baik buat kita..Mengenali dirimu adalah kenangan t`indah yg tak kan dpt dilupakan.. huhuhuhuhu touching la pulakk..!!! jiwang sehhhh..!! Lg t`haru ble si dia mnyanyikan lagu ini on air @ KLFM dlm satu event..and he is the winner that nite..anyway congrats..!! ..if im ur inspiration on that nite.. im so glad.. Terharunya..!! hope u succsess on the next stage..i will support u.. good luck..!! hehehehehe


video