BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, July 30, 2009

Akhirnya...

30 Julai `09..Hari t`akhir utk mngumpulkan buku2 pelajar utk dicop oleh Ketua Panitia.10 kelas semuanya..Akhirnya aku b`jaya mngumpulkan seberapa byk buku2 student aku..Sepanjang aku mengajar dan memberi latihan kpd para pelajar ade 2 3 kerat yg kne sebat dgn rotan yg aku bawak ke hulu ke hilir..Bukan utk mnghukum,tetapi utk dijadikan p`ngajaran kpd pelajar2 yg lewat mnyiapkan tugasan & latihan.Aku pelik..Kalau dulu time aku blaja,kami b`lumba-lumba mnghantar buku,b`lumba-lumba nk dpt bintang dr cikgu,b`lumba nk buku dicop..Kalu ade semua tu smangat nk belajar b`kobar-kobar..Tp sekarang ble time aku masuk baru lah masing2 t`hegeh-hegeh siapkan kerja.Ble aku marah sambil t`jegil-jegil mate aku baru lah kelas sunyi sepi..Aku tak nak mereka leka & t`bawa-bawa perangai tak nak siapkan nota & latihan hingga ke subjek lain dn thn2 hadapannya..

Tp tak semua yg payah nk anta buku,ramai gak yg anta mngikut masa yg aku tetapkan..Tp begitulah..anak2 sekarang perlu dipesan..perlu diingat..Walaupon hati kecil aku b`bisik kasihan tetapi biarlah demi kebaikan ank2 bangsa aku sndri..Kebanyak pelajar aku beri BAIK wlaupon ade kesilapan kecil pada jawapan latihan tetapi aku berpuas hati gn hasil kerja mereka..Aku diberitahu supaya setiap kelas 10 buku dipilih antara yg terbaik utk diserahkan kepada Ketua Bidang dan Pengetua.Mcm mane dgn yg tak dpt BAIK..Ade sesuatu yg akn aku smpaikan di dlm kelas..Bak kate Pengetua,kalau nk jadik yg Baik..contohilah org yg T`baik..terima kasih Pengetua diatas kata2 nasihat..Nasihat utk para pelajar & diri aku sndri..Hehehehe..

Friday, July 17, 2009

Gambo-gambo



Sebahagian dr gambo2 yg ado..

Friday, July 10, 2009

Yang patah tidakkan tumbuh..Yang hilang tidak b`ganti..

Posting ni aku amik dr blog akk aku..spt mane pndapat akk aku,begitu juga aku..aku juga bkn peminat fanatik Jacko mgkin disebabkan aku lahir thn 1981 aku tidak m`besar dgn lagu2 beliau.Maklumla ketika tu aku kecik-kecik lg,tidak begitu t`dedah dgn dunia hiburan.Cuma bile aku dah besar aku suke sgt tgk video klip lagu 'Black or White', 'Triller' & satu lg aku pon tak igt tajuk lagu tu yg Eddy Murphy b`lakon dlm klip tu ade adegan Raja Firaun tu..Ha..baru aku igt 'Remember The Time'.Satu lagi aku ade cd ori MJ The Short Film - DANGEROUS. Bkn aku punye pon abg aku punye koleksi mse dier bujang dlu..Ha klu abg aku yela m`besar gn lagu2 Raja Pop ini..Mmg dahsyat penangan Jacko ble wat konsert smpai ade yg histeria & pengsan ble tgk konsert Jacko..Tabik spring aku kat beliau..Mmg benarlah..beliau adalah legenda..Bak kate omputih He is a lagend..

Ini antara post dr akk aku..

"Sedih pula aku dengar pagi tadi dalam radio yang anak raja pop MJ si Paris Jackson tu menangis masa bagi ucapan semasa majlis pengebumian ayahnya. Aku ni bukanlah peminat fanatik beliau cuma minat juga dengan lagu2 beliau. Terasa sedih dan terkejut juga bila dapat tahu berita kematiannya tu. Masa tu aku sedang berkursus di MITC, Melaka.

Apa2 pun aku doakan beliau termasuk di dalam golongan orang2 yang beriman jika benarlah beliau sudah masuk Islam. Ada beberapa isu yang telah timbul tentang keislamannya. Apa yang pasti dunia telah kehilangan sebutir bintang yang sangat2 bernilai. Baru saja berangan untuk lihat konsert terakhirnya (menerusi tv or video je la yang mampu) tetapi sudah ajal beliau maka beliau telah dijemput Illahi. Al-fatihah buat beliau (aku rasa beliau sudah masuk islam, hanya Allah je yang Maha Mengetahui). " www.nanie2428.blogspot.com

Video ni aku dpt kt Friendster..Begitu fanatik peminat2 Jacko follow step tarian Jacko..Mmg best..tak penah aku tgk org begitu fanatik dgn seseorg artis..This is only one..Micheal Jackson mmg Raja Pop yg tiada tolok bandingnya..Kalau di negara kita Allahyarham Tan Sri P.Ramlee gitu la gamaknya..

video

Copy & Paste dr Blog SMKRP Hehehe..


Aktiviti senamrobik mase LADAP ke 5..Aku ade kat celah-celah antara guru2 t`libat..Hehehe




Hahaha Shah (baju kuning) kwn aku masa kt kolej dulu..Aku ade gak cube carik mane aku t`selit?




Muka penat lps senamrobik kena buat kursus LADAP di makmal komputer..Seblah cikgu Bahiyah,seblah lg cikgu Napisah..Huhuhu


Posting kali ni aku copy & paste dr Blog SMKRP.Bila belek2 blog tu t`nampak la muke aku pon ade t`selit..Hehehe terima kasih cikgu Rusilawati kerana menyelitkan gambar aku sekali..Yang tak tahan tu ade gak gambar si Shah tgh b`sungguh-sungguh bersenamrobik.Si Shah ni kwn aku mase kat kolej dulu,tak sangka pulak dia posting kat skolah aku ni..Mase amik diploma dlu keteorg amik Sc Computer..Skg ni masing2 dah b`alih bidang..jadik cikgu..Hehehe Patut la awl2 aku masuk dia ckp mcm kenal jek..cam kenal gn muke aku..muke aku kan muke sejuk..Muhahaha last2 tanye punye tanye dier pon blaja same tmpt dlu...Ayat aku pada dier.."Ini la kampung halaman aku..Selamat Datang !!"Huhuhu.. Oh ye..ni dia blog skolah aku www.kelabfotografismkrp.blogspot.com Dahsyat la skolah aku skg dah ade blog,biaselah bak kate org dunia dah berubah...





Wednesday, July 1, 2009

Tahniah kwn2...

Yang terperi ,
Yang terjadi ,

Yang berdiri ,
Yang sebenar diri ..

Hampir setgh thn aku tggal di Klg setelah 10 thn aku merantau..bunyinya mcm jauh,hehehhe padahal dok KL jek,ke mana aku pergi m`ingatkan aku pada zaman sewaktu aku muda remaja..skg ni masih remaja lagi..ye kot ??Huhuhu

Antara yg m`buat aku terkedu dan gembira ble menatap wajah insan2 di depan aku..wajah2 yang belum lagi mngenali dunia luar..Dunia mereka adalah di sekolah..Tapi aku dapat merasakan dr riak wajah mereka seolah2 tidak sabar untuk melangkah keluar utk ke alam selain dr alam persekolahan..sedangkan mereka tidak tahu,beribu dugaan dan cabaran sedang menanti,pelbagai onak & duri bertaburan di liku-liku persimpangan..Jalan mana yg bakal mereka pilih sebenarnya telah bermula sejak mereka awl2 lagi melangkah ke alam persekolahan yg mereka anggap penamat yg harus dipercepatkan.

Hari ini aku sgt b`bangga bila ada dikalangan kwn2 aku dahulu kini berjaya..tahniah aku ucapkan..Ada yg mempunyai kerjaya,ada yang m`buka p`niagaan sendiri..Alhamdullilah..Bila berjumpa semua mengiakan sungguh pantas sungguh masa b`lalu..pejam celik..masing2 ade keluarga..ada anak..Mungkin ada diantara kwn2 yg aku tak tau belum bertemu jodoh..Setiap yg berlaku ada hikmahnya..kita manusia hanya merancang..

Begitulah...maknanya semakin kita ke depan..sepatutnya kita semakin matang menilai erti kehidupan,bukannya meratap nasib menunggu sesuatu untuk berubah..Tiada siapa yang boleh merubah diri kecuali empunya diri..Buangkan sifat nagatif,mengadu domba tanpa sedar kesilapan diri..umpat keji umpama diri sungguh sempurna sedangkan kita manusia tidaklah sesempurna mana...Walaupun kita adalah sebaik2 kejadian..Warghh!! mcm yeye jek ek..Hek hek hek..

" Tidak dinamakan hidup jika tidak ada kekusutan...Tidak dinamakan kematangan jika tidak ada kekalutan"